Budi dio naše mreže
Izbornik

novosti

Više od 3000 mladih u 72 sata volontiralo za bolju Hrvatsku

Na 72 sata Hrvatska je ovih dana bila zemlja puna perspektive, mogućnosti, solidarnosti, dobrih djela, sretnih ljudi i zajedništva. Nju su od 18. do 21. listopada preplavili volonteri zelenih majica projekta 72 sata bez kompromisa, koji su prihvatili izazov volontiranja i tako kroz više od 350 ekoloških, kreativnih, radnih, socijalnih i zabavnih akcija dali svoj doprinos za bolju Hrvatsku, priopćili su organizatori.

Započinje godišnji susret predsjednika i ravnatelja Caritasa Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine

Godišnji susret predsjednika i ravnatelja Caritasa Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine počinje u ponedjeljak 22. listopada u Sarajevu. Susretu će uz dvojicu predsjednika - Hrvatskog Caritasa varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka i Caritasa Bosne i Hercegovine kardinala Vinka Puljića - prisustvovati i dvojica nacionalnih ravnatelja mons. Fabijan Svalina i mons. Tomo Knežević kao i ravnatelji nad/biskupijskih Caritasa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Papina poruka na Twitteru

Društvo svetaca pomaže nam prepoznati da nas Bog nikada ne napušta kako bismo mogli živjeti i svjedočiti nadu na ovoj zemlji.

Obilježen Dan Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“

"Bez odgovarajućih, osobnih ostvarenja zaređeno svećeništvo postaje religijsko funkcionarstvo, neplodno, apstraktno, beživotno", upozorio je dr. Davor Vuković u predavanju "Autentičnost – trajni izazov za svećenike i Crkvu" koje je održao 22. listopada u sklopu obilježavanja Dana Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ u Osijeku.

Papa Franjo posjetio grob sv. Ivana Pavla II.

Na spomendan sv. Ivana Pavla II., u ponedjeljak, 22. listopada papa Franjo posjetio je grob pape Wojtyle gdje se zadržao kratko u molitvi, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa: Crkva osjeća snažni poziv da pođe na periferije

„Crkva treba služitelje koji zbore s nježnošću, slušaju bez osude i prihvaćaju s milosrđem“, rekao je Papa primivši 22. listopada u audijenciju sudionike 47. generalnog kapitula Družbe muke Gospodina našega Isusa Krista (pasionisti) koji se održava u Rimu od 6. do 27. listopada.

1 2 3 13.314