Budi dio naše mreže
Izbornik

novosti

Dan molitve i spomena na žrtve komunizma u Mariboru

Varaždinski biskup Josip Mrzljak pohodio je na Misijsku nedjelju 21. listopada Hrvatsku katoličku misiju Bl. Alojzija Stepinca u Mariboru u susjednoj Sloveniji te tom prigodom predvodio misu na mariborskom groblju Dobrava, u blizini Tezanskoga Gozda, najvećega grobišta pripadnika hrvatskog naroda izvan Hrvatske. Euharistijsko slavlje i molitva za sve nevine žrtve komunizma u okolici Maribora po završetku Drugog svjetskog rata već se tradicionalno održava svake godine u danima prije svetkovine Svih svetih.

Papin nedjeljni nagovor

Misijska nedjelja, beatifikacija španjolskog isusovca Tiburzia Arnáiza Muñoza, hodočašće Međunarodnog Caritasa pod geslom „Dijeliti zajednički hod“ s migrantima te Isusovo nastojanje da obrati učenike od svjetovnog mentaliteta na onaj Božji, bile su teme današnjeg nedjeljnog nagovora pape Franje.

„Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća u razdoblju komunizma (II)“

U organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Glasa Koncila i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ u Križevcima je u subotu 20. listopada održan treći znanstveni skup „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća u razdoblju komunizma (II)“. Na znanstvenom je skupu sudjelovalo dvadesetak znanstvenika iz cijele Hrvatske.

1 2 3 13.310