Budi dio naše mreže
Izbornik

prikazi

Novo izdanje za djecu Priče iz Biblije za laku noć

Na konferenciji za novinare u prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak 18. listopada nove naslove Priče iz Biblije za laku noć predstavili direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum dr. Miro Radalj i mr. Petar Balta.

Izašao novi broj Matice

Iz tiska je upravo izašao deseti broj Matice, časopisa Hrvatske matice iseljenika. Listopadski broj donosi pregršt zanimljivosti, susreta i događanja u hrvatskim zajednicama u europskim i prekomorskim hrvatskim zajednicama.

Nova knjiga fra Ivana Macuta

Fra Ivan Macut, profesor na KBF-u u Splitu, napisao je i objavio devetu knjigu „Hrvatska filozofija od obnove Zagrebačkog sveučilišta 1874. do osnutka Nezavisne Države Hrvatske 1941.“ Knjigu je objavila Služba Božja iz Splita. Urednik knjige je izv. prof. dr. Hrvoje Relja.

Općine bi trebale zapošljavati - agronome

Svakoj državi uz energetiku i obranu prioritet je organizacija proizvodnje hrane, a Hrvatska pokazuje da se na tom području događa niz propusta jer mladi ljudi odlaze, posebno iz plodne i rodne Slavonije. Stoga u novom broju Glasa Koncila od nedjelje 7. listopada stanje u poljoprivredi komentira agronom Damir Rukovanjski, glavni urednik portala Agrotehnika Hrvatska.

Ljetni broj glasnika „Ljudima prijatelj"

Drugi ovogodišnji, „ljetni” broj Glasnika svetog Leopolda Bogdana Mandića „Ljudima prijatelj” započinje uvodnikom urednika Gorana Rukavine koji podsjeća da je ljeto vrijeme odmora, no i susreta s Gospodinom iz kojega proistječe i iskren susret s drugima.

Sveta Cecilija - novi dvobroj

Iz tiska je, u nakladi Glasa Koncila, izišao prvi ovogodišnji dvobroj stručnoga časopisa za sakralnu glazbu Sveta Cecilija. Riječ je o glasilu Instituta za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog društva crkvenih glazbenika, u kojemu se donose stručni članci, zanimljivosti iz muzikologije, te vijesti iz glazbenoga i crkvenog života u Hrvatskoj.

Papin razgovor sa svećenicima

Razgovor Benedikta XVI. sa svećenicima u sklopu Molitvenog bdjenja prigodom Međunarodnog susreta svećenika uoči završetka Svećeničke godine. – Svećeništvo nije puko zanimanje već poziv.

1 2 3 66