Budi dio naše mreže
Izbornik

Darovi u povodu Međunarodnoga dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti

Zagreb (IKA )

Podjelom obroka za 242 potrebitih građana, Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s više darovatelja obilježio je Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Potrebitima su obroke 17. listopada oko podneva dijelili zaposlenici i volonteri Caritasa te darovatelji na dvije lokacije u Zagrebu. U Područnom uredu CZN u Gajnicama, Crnojezerska 20, podijeljeno je 112 obroka za umirovljenike iz Caritasove kartoteke. U Područnom uredu CZN u Dubravi, Avenija Dubrava 220, podijeljeno je 100 obroka za umirovljenike iz Caritasove kartoteke te 30 obroka za potrebite iz župe Vukomerec.

Na navedene lokacije 200 obroka dovezao je Davor Radoš uime tvrtke Virtus Sport i Promocija, koja je bila nositelj donacije. Među darovane obroke u Područnom uredu u Dubravi ubrojeno je i 30 obroka koje je darovao i dostavio Catering „Fluvius“. Među darovane obroke u Područnom uredu u Gajnicama ubrojeno je i 12 obroka, koje je od darovatelja, pizzerije „S.O.S.“, preuzela Nevenka Blagojević, koordinatorica Caritasove akcije povodom Međunarodnoga dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Obroci Cateringa „Fluvius“ sastojali su se od mesa i priloga, a obroci koje je pripremila tvrtka Virtus Sport i Promocija sastojali su se od mesa i priloga, lepinje, kolača i flaširane vode. Dvjesto kolača darovala je slastičarnica „Slatki snovi“, a dvjesto flaširanih voda (običnih i gaziranih) darovala je Atlantic Grupa d. d.

Akciji ugostitelja u povodu Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti priključila su se i četiri zagrebačka frizerska salona: Beauty Centar „FEN“, Frizerski salon „UNIQUE“ i Frizerski salon „ST STIL“ i Frizerski salon „TEA“. Njihovi vlasnici tijekom ovoga tjedna daruju frizerske usluge za 30 siromašnih umirovljenika iz Caritasove kartoteke.