Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi ciklus Biblijsko-molitvenih večeri u Osijeku

Osijek (IKA/TU )

Treći ciklus Biblijsko-molitvenih večeri u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ u Osijeku, a pod vodstvom vlč. Krešimira Bulata, povjerenika za Biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije, započeo je 22. listopada u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek.

Vlč. Bulat nastavio je praksu razmatranja drugoga liturgijskog čitanja prethodne nedjelje, a ovoga puta bilo je to ulomak iz Poslanice Hebrejima 4, 14-16.
Uvodno je prisutnima pojasnio problem autorstva ove poslanice te istaknuo kako je nazvana Poslanicom Hebrejima jer je upućena onima koji su iz židovstva prihvatili kršćanstvo, što podrazumijeva da čitatelji znaju židovske običaje i religiju. Ova poslanica „upravljena je kršćanskim zajednicama koje nisu tako nove, ali se radi o kršćanima koji su izgubili orijentaciju te gotovo klonuli. Ona upućuje na pravi lijek protiv toga zla: ne na neke opće moralne pobude, nego na ozbiljan napor da se produbi vjera u Krista“, rekao je, između ostaloga, vlč. Bulat i zajedno sa sudionicima krenuo u razlaganje pojedinih pojmova iz navedenog ulomka. Susret je zaključen diskusijom te molitvenim prošnjama za svećenike, čvrstu vjeru, pomoć u poteškoćama, strahovima, problemima, iskušenjima i slabostima. Sljedeća Biblijsko-molitvena večer održat će se 19. studenoga.