Budi dio naše mreže
Izbornik

Papin apel za Kinu

Vatikan (IKA )

Papa Franjo uputio je apel vezan uz potpisivanje Privremenog sporazuma između Svete Stolice i Narodne Republike Kine o imenovanju biskupa u Kini. U apelu je izrazio nadu da će u Kini započeti novo razdoblje koje će pridonijeti zacjeljivanju rana iz prošlosti, ponovnoj uspostavi i održavanju punog zajedništvo svih kineskih katolika i predanijem naviještanju evanđelja.

Na početku svog apela upućenog na kraju današnje opće audijencije Papa podsjeća kako je 22. rujna u Pekingu potpisan Privremeni sporazum između Svete Stolice i Narodne Republike Kine o imenovanju biskupa u Kini. Sporazum je plod dugog i pažljivog puta dijaloga, koji ima za cilj poticati pozitivniju suradnju između Svete Stolice i kineskih vlasti za dobro katoličke zajednice u Kini i za sklad čitavoga društva, primijetio je Sveti Otac.
U tome duhu odlučio sam uputiti kineskim katolicima i čitavoj općoj Crkvi Poruku bratskog ohrabrenja koja će biti objavljena danas. Time izražavam nadu da će u Kini započeti novo razdoblje koje će pomoći da zacjele rane iz prošlosti, da se ponovno uspostavi i održava puno zajedništvo svih kineskih katolika te da se prione s novom predanošću naviještanju evanđelja.
Draga braćo i sestre, imamo važnu zadaću! Pozvani smo pratiti žarkom molitvom i bratskim prijateljstvom našu braću i sestre u Kini. Oni znaju da nisu sami. Čitava Crkva moli s njima i za njih. Molimo se Majci Božjoj, majci Nade i Pomoćnici kršćana, da blagoslovi i čuva sve katolike u Kini, a za čitav kineski narod molimo od Boga dar blagostanja i mira, kaže se u Papinom apelu.

Ključne riječi:
apel Kina Papa