Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Nedjelje zahvalnosti za plodove zemlje

Punitovci (IKA )

Vjernici punitovačke župe sv. Ladislava, kralja, zahvalili su Gospodinu tijekom svečanoga misnog slavlja koje je u nedjelju 14. listopada predvodio župnik dr. Đurica Pardon u župnoj crkvi urešenoj plodovima polja, vrtova, voćnjaka i vinograda koje su donijeli župljani Punitovaca i filijala Jurjevca i Josipovca Punitovačkog, brojni u šokačkim i slovačkim narodnim nošnjama.

„Radost je vidjeti vas u današnjem zajedništvu zahvalnosti za plodove zemlje, proizašlih radom vaših ruku, truda i zalaganja uz obilje Božjeg blagoslova. Znajući tko je onaj po kojemu uživamo blagodati zajedništva zemlje i čovjeka, budimo Gospodinu i zahvalni ne umanjujući i obezvrjeđujući one koji imaju manje od nas“, rekao je župnik na početku slavlja.

„Dobrota i ljudskost ne mjeri se po onome što imamo, već po tome kako to koristimo, čuvamo, održavamo i njegujemo, kako time raspolažemo prema sebi i drugima. Zahvalnost prema Bogu u darovima i plodovima zemlje i naših ruku tjera nas da slušamo Isusovu riječ i budemo na korist, radost i zajedništvo jednih s drugima. Budimo velikodušni prema onima koji imaju manje, podijelimo radost ubranih plodova zemlje sa drugima znajući da nas Bog u svojoj ljubavi prema nama ne gleda po onome što imamo već po onome što činimo“, rekao je među ostalim župnik u homiliji.

Po završetku misnog slavlja župnik je načelnici Općine Punitovci Jasni Matković i predsjedniku Općinskog vijeća Zdenku Periću u zahvalnost za suradnju uručio komplet boca vina „Z-e-m-lj-a“, donesenog s hodočašća muškaraca župe Punitovci „Putevima uzora vjere i muževnosti“ od 6. do 8. listopada u svetišta posvećena svecima muškog roda u Bosni i Hercegovini.