Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavonski Brod: Susret roditelja i prigodna kateheza

Slavonski Brod (IKA/TU )

Crkva želi pomoći roditeljima u brizi oko odgoja i formiranju njihove djece u cjelovite i zrele osobe, rekla je 19. rujna u Slavonskome Brodu Lidija Matić na susretu roditelja djece koja pohađaju župnu katehezu.

Na početku pastoralne i katehetske godine, na inicijativu župnika Tomislava Ćurića, u župi blaženog Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu u srijedu 19. rujna održan je susret za roditelje djece koja pohađaju župnu katehezu. Susret je počeo prigodnom molitvom i župnikovim pozdravom. Potom je Lidija Matić, učiteljica i aktivna župljanka te majka djece koja također pohađaju župnu katehezu, roditeljima održala predavanje o zamkama suvremenog odgoja, gdje je na sistematičan, psihološki način govorila o nekim opasnostima u koje roditelji mogu upasti u procesu odgajanja svoje djece te time narušiti i onemogućiti njihov cjelovit odgoj, rast i razvoj što u kasnijoj dobi dovodi do neželjenih posljedica kako za roditelje tako i za samo dijete. Potaknula je roditelje na izbjegavanje tih opasnosti te ih pozvala da iskoriste priliku i prepoznaju Crkvu kao onu koja im želi pomoći u brizi oko odgoja i formiranja njihove djece u cjelovite i zrele osobe.
Na kraju susreta župnik je također pred roditelje stavio određene poticaje kako bi u krilu župne zajednice, međusobnim zajedništvom i suradnjom, još više uznastojali živjeti svoju vjeru te činiti sve kako bi i djeca i odrasli rasli u ljubavi prema Gospodinu i njegovoj Crkvi. Na susretu je sudjelovalo dvjestotinjak roditelja djece različitih uzrasta.