Budi dio naše mreže
Izbornik

62. TEOLOŠKO-PASTORALNI TJEDAN

TPT: „Svećeništvo između Istoka i Zapada: različiti pogledi isti duh“

Na 62. teološko-pastoralnom tjednu u Zagrebu o preobrazbi svećeništva u promjeni epohe mr. sc. o. Srećko Rimac održao je predavanje „Svećeništvo između Istoka i Zapada: različiti pogledi isti duh“, istaknuvši da se može reći da istok i zapad imaju zajednički nauk o sakramentu svetoga reda.

TPT: Predavanja doc. dr. Barščevskoga i doc. dr. Kneževića

U poslijepodnevnom radu 62. TPT-a u Zagrebu o „Službi svećenika u svećeničkom narodu“ govorio je doc. dr. sc. Taras Barščevski, a o „Sakramentu krštenja – sakramenta svetog reda: odnosu ministerijalnog svećeništva i krsnog svećeništva“ doc. dr. sc. Josip Knežević.

TPT: Predavanje dr. sc. Micheline Tenace o preobrazbi svećeništva

Redovita profesorica na Papinskome sveučilištu Gregoriana u Rimu dr. sc. Micheline Tenace održala je plenarno predavanje pod naslovom „Preobrazba svećeništva u promjeni epohe“ na 62. teološko-pastoralnom tjednu u utorak 25. siječnja u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu.

Brzojav sudionika 62. teološko-pastoralnoga tjedna papi Franji

Brzojav sudionika 62. teološko-pastoralnoga tjedna Svetom ocu Franji, koji je potpisao veliki kancelar Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Pozdravni govor dekana Šimunovića na otvorenju Teološko-pastoralnog tjedna

Dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Josip Šimunović uputio je na otvorenju 62. teološko-pastoralnog tjedna, u utorak 25. siječnja 2022., u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, pozdravni govor sudionicima, koji prenosimo u cijelosti.

Pozdrav mons. Želimira Puljića na otvorenju 62. teološko-pastoralnog tjedna

Pozdravni govor predsjednika Hrvatske biskupske konferencije zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića na otvorenju 62. teološko-pastoralnog tjedna, u utorak 22. siječnja 2022., na Nadbiskupijskom institutu u Zagrebu.

Pozdrav nuncija Lingue na početku 62. teološko-pastoralnog tjedna

Prenosimo u cijelosti pozdrav apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue na otvorenju 62. teološko-pastoralnog tjedna u utorak 25. siječnja 2022. godine u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu.

Uvodna riječ kardinala Bozanića na otvorenju 62. TPT-a

Uvodna riječ velikog kancelara Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučlišta u Zagrebu zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića na otvorenju 62. teološko-pastoralnog tjedna, u utorak 25. siječnja 2022. na Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

U Zagrebu otvoren 62. teološko-pastoralni tjedan

Na Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, na blagdan Obraćenja sv. Pavla, u utorak 25. siječnja 2022., otvoren je 62. teološko-pastoralni tjedan.

1/9

Novosti

Aktualno

Blagoslov velikog križa u crkvi Sv. Pavla na Bokanjcu u Zadru

Veliki drveni križ u prezbiteriju crkve Sv. Pavla u Novom naselju na Bokanjcu u Zadru blagoslovio je, u utorak 25. siječnja, ekonom Zadarske nadbiskupije i župnik petrčanske župe sv. Ivana i Pavla don Srećko Petrov za vrijeme svečanog misnog slavlja koje je predvodio na blagdan Obraćenja Sv. Pavla.

U Novoj Kapeli pokopan svećenik Požeške biskupije Stjepan Bakarić

Posmrtni ostaci nedavno preminulog svećenika Požeške biskupije preč. Stjepana Bakarića ispraćeni su na vječni počinak u Novoj Kapeli u utorak 25. siječnja, svetu misu zadušnicu pred mrtvim tijelom u tamošnjoj župnoj crkvi Blažene Djevice Marije predvodio je u zajedništvu s brojnim svećenicima požeški biskup Antun Škvorčević.

Caritas Poljske zahvalio Papi na donaciji za migrante

"Sto tisuća eura koje je papa Franjo nedavno dao vrlo je ugodno iznenađenje", rekao je ravnatelj poljskog Caritasa Marcin Izycki, izvijestili su poljski mediji, a prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa u utorak 25. siječnja.

Proslavljen Dan zeničkog Katoličkog školskog centra "Sv. Pavao"

Katolički školski centar "Sv. Pavao" u Zenici u utorak 25. siječnja svečano je proslavio svoj dan, misno slavlje u crkvi Sv. Ilije - nakon kojega je uslijedio prigodni program - predslavio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, izvještava mrežni portal Katoličkog tjednika - Nedjelja.

Poruka banjolučkog pomoćnog biskupa Marka Semrena za Dan života 2022.

Pomoćni biskup banjolučki i predsjednik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (BK BiH) mons. dr. Marko Semren u utorak 25. siječnja uputio je Poruku za Dan života koji se obilježava u nedjelju 6. veljače 2022. pod nazivom "Zaštita života i pravo na život od samog začeća do biološke smrti". Poruku biskupa Semrena prenosimo u cijelosti.

Bogoslužjem kod pravoslavnih u Osijeku završena Svjetska molitvena osmina

Ovogodišnji ekumenski molitveni hod Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana, uz geslo izabrano iz Matejeva evanđelja "Vidjesmo gdje izlazi zvijezda njegova pa mu se dođosmo pokloniti (Mt 2, 1–12)", završen je u Osijeku 24. siječnja večernjim bogoslužjem kod pravoslavnih u hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Kršćanske majke Kotorske biskupije za jedinstvo Majke Crkve

U sklopu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, kršćanske majke Župe sv. Marije Sutomore, molile su za jedinstvo Majke Crkve u nedjelju 23. siječnja, na treću nedjelju kroz godinu, koju je papa Franjo proglasio Nedjeljom Božje riječi.

Đakovo: Izrazi sućuti povodom smrti don Josipa Košćaka

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, umirovljeni nadbiskup Marin Srakić te pomoćni biskup Ivan Ćurić uputili su provincijalu Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca don Tihomiru Šutalu izraze sućuti u povodu smrti don Josipa Košćaka, župnika u Ivanovu Selu, koji je u dva navrata obnašao službu župnika u Belom Manastiru. Sažalnicu prenosimo u cijelosti.

Pročitaj više vijesti

DOKUMENTI

»Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan« (Lk 6, 36). Ostati na putu milosrđa s onima koji pate

Poruka Svetoga Oca Franje za XXX. Svjetski dan bolesnika [11. veljače 2022.]

»Bit ćete mi svjedoci« (Dj 1, 8)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2022. [23. listopada 2022.]

Pustimo Isusa u sve pore našega života

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju, 2. siječnja 2022.

Pismo Svetoga Oca Franje supruzima povodom Godine “Obitelj Amoris laetitia”

Sveti Otac uputio je na blagdan Svete Obitelji iz Nazareta Pismo supruzima iz cijelog svijeta u povodu Godine „Obitelj Amoris laetitia“, koju je sam proglasio na petu obljetnicu objavljivanje posinodske apostolske pobudnice. Godina obitelji je započela 19. ožujka ove, a završit će 26. lipnja iduće godine X. Svjetskim susretom obitelji u Rimu. Papino pismo bračnim drugovima donosimo u cijelosti.

Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije: Je li cjepivo protiv Covida-19 moralno prihvatljivo?!

Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije uputilo je poruku naslovljenu „Je li cjepivo protiv Covida-19 moralno prihvatljivo?!“ koju prenosimo u cijelosti.

Deklaracija VI. hrvatskoga socijalnog tjedna

VI. hrvatski socijalni tjedan koji se 22. i 23. listopada održavao u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) na zagrebačkom Ksaveru u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve završen je usvajanjem Deklaracije koju prenosimo u cijelosti.

Zajednička izjava predsjednikâ CCEE-a i CEC-a povodom Vremena stvorenoga svijeta 2021.

Zajednička izjava predsjednikâ CCEE-a i CEC-a povodom Vremena stvorenoga svijeta 2021.

Antiquum ministerium

Apostolsko pismo u obliku motuproprija vrhovnoga svećenika Franje kojim se uspostavlja služba katehete, 11. svibnja 2021.

Traditionis custodes

Apostolsko pismo u obliku motuproprija vrhovnog svećenika Franje o uporabi rimske liturgije koja je prethodila obnovi iz 1970. godine

Izjava Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj o Prijedlogu rezolucije o stanju u pogledu seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava u EU-u u kontekstu zdravlja žena

Vijeće HBK za život i obitelj na sjednici 11. svibnja dotaknulo se i Izvješća o stanju u pogledu seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava u EU-u u kontekstu zdravlja žena izvjestitelja Freda Matića, eurozastupnika iz Hrvatske, koje je toga dana usvojeno na Odboru za prava žena i rodnu ravnopravnost Europskog parlamenta (FEMM) te upućeno u daljnju proceduru.

Pismo biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine o važnosti svagdanjega slavljenja euharistije u župnim zajednicama

Pismo biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine o važnosti svagdanjega slavljenja euharistije u župnim zajednicama, svetkovina Presvetoga Tijela i Krvi Kristove, 3. lipnja 2021.

Bilješka o moralnosti korištenja nekih cjepiva protiv covida-19

Bilješka o moralnosti korištenja nekih cjepiva protiv covida-19 Kongregacije za nauk vjere od 21. prosinca 2020.

1/12

Prikazi

Druge agencije

Ustanove i uredi HBK