Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

Aktualno

Proslava župne svetkovine sv. Nikole u Janjevu

Svetkovina sv. Nikole svečano je u utorak 6. prosinca proslavljena misnim slavljem u Župi sv. Nikole u Janjevu na Kosovu. Misno slavlje predvodio je malološinjski župnik i dekan don Robert Zubović.

Najstarija koruška redovnica slavi 105. rođendan

Austrijska uršulinka s. Maria Nopp, najstarija redovnica u Koruškoj, u utorak 7. prosinca proslavit će 105. rođendan sudjelovanjem na misi u samostanskoj kapelici i druženjem s nekoliko čestitara, priopćila je Biskupija Gurk.

Biblijski susret za roditelje na zagrebačkom Vrhovcu

Prvi biblijski susret za roditelje djece koja pohađaju dječji vrtić "Sunčev sjaj – Nazaret" koji vode Milosrdne sestre svetog Križa održan je 3. prosinca u dvorani svete Elizabete na zagrebačkom Vrhovcu.

Slavljena misa na drugu obljetnicu smrti don Milenka Majića

U crkvi bl. Ivana Merza na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju u ponedjeljak 5. prosinca slavljena je misa zadušnica za vojnog kapelana don Milenka Majića na dan druge godišnjice njegove smrti. Misu je predvodio slunjski župnik i dekan u miru mons. Mile Pecić, izvijestio je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Dubrovnik: Druženje na Međunarodni dan volontera

Na Međunarodni dan volontera 5. prosinca volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije, župnih Caritasa i biskupijskih ureda sudjelovali su na prigodnom druženju u samostanu sv. Klare u Dubrovniku.

Nikolinje za djecu iz Ukrajine i s Bliskog istoka na Trešnjevki

U povodu spomendana sv. Nikole Isusovačka služba za izbjeglice (JRS) i Župa sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci organizirali su u nedjelju 4. prosinca 2022., u župnoj crkvi, predstavu i darivanje djece iz Ukrajine i s područja Bliskog istoka.

Pročitaj više vijesti

DOKUMENTI

„Pratit će ih radost i veselje“ (usp. Iz 35, 10)

Poruku predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinskoga biskupa Bože Radoša prigodom Nedjelje Caritasa 2022. koja se slavi 11. prosinca, objavljujemo u cijelosti. 

Dekret Apostolske pokorničarne o potpunom oprostu u šibenskoj crkvi sv. Frane

U povodu 600. obljetnice posvete crkve sv. Frane u Šibeniku, Apostolska pokorničarna izdala je Dekret o potpunom oprostu u crkvi sv. Frane tijekom godine proslave jubileja, čiji prijevod s latinskoga donosimo u cijelosti.

Zašto prolazimo kroz duhovnu suhoću?

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu, 16. studenoga 2022.

Papa: Moramo postati sluge da bismo s Isusom kraljevali

Na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 20. studenoga, papa Franjo predvodio je euharistijsko slavlje u katedrali Marijina Uznesenja u Astiju, u talijanskoj regiji Pijemont, gdje boravi u dvodnevnom posjetu. Donosimo naglaske iz Papine homilije u kojoj je govorio o spasenju koje nam je Isus donio svojom smrću i paradoksu križa.

„Ususret svima bez iznimke“ (AL 309)

Smjernice Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj svećenicima i crkvenim zajednicama u primjeni VIII. poglavlja postsinodske apostolske pobudnice pape Franje „Amoris laetitia“, Rim, svetkovina Presvetoga Srca Isusova, 24. lipnja 2022.

Izjava Komisije HBK „Iustitia et pax“ o ratu u Ukrajini

Izjava Komisije Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ „Pravednost obvezuje na solidarnost s Golgotom ukrajinskog naroda“, 20. travnja 2022.

Izmjene u kanonima Zakonika kanonskog prava prema motu propriju Assegnare alcune competenze

Docent na Katedri kanonskog prava Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu dr. sc. Ilija Marković, koji obavlja i službu župnike župe Ilijaš, preveo je izmjene u kanonima Zakonika kanonskog prava prema motu propriju Assegnare alcune competenze (Dodijeliti neke nadležnosti) pape Franje koji je stupio na snagu 15. veljače 2022. Tekst vlč. Ilije Markovića prenosimo u cijelosti.

1/7

Prikazi

Druge agencije

Ustanove i uredi HBK