Budi dio naše mreže
Izbornik

26. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije BiH

Sarajevo (IKA/KTA)

Pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa metropolita kardinala Vinka Puljića, predsjednika Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u četvrtak 10. rujna održana je 26. sjednica Stalnog vijeća BK BiH.

Uz kardinala Puljića sudjelovali su: dopredsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, banjolučki pomoćni biskup Marko Semren kao novi član Vijeća, te generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Članovi Vijeća informirani su o provedenim zaključcima sa 78. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH, održanog 13. i 14. srpnja u Banjoj Luci, te dali potrebne smjernice za one zaključke čija je provedba u tijeku. Biskupi su također razmotrili važnije dopise upućene biskupskoj konferenciji nakon zasjedanja u Banjoj Luci te dali potrebne smjernice Tajništvu BK BiH u vezi s tim.

Članovi Vijeća obaviješteni su da je usuglašen tekst Poruke članova Biskupske konferencije BiH za „Godinu Božje Riječi“ koja će započeti na liturgijski spomendan sv. Jeronima, 30. rujna 2020. i završiti na isti dan 2021. godine. Poruka će biti objavljena 21. rujna 2020., na blagdan sv. Mateja, apostola i evanđelista. Prvog dana Godine, u srijedu 30. rujna kardinal Puljić predvodit će misno slavlje u Bosanskom Grahovu gdje se, prema jednoj od teorija, nalazio rodni grad sv. Jeronima Stridon, a nadbiskup Vukšić slavit će euharistiju toga dana u Skopaljskoj Gračanici.

Biskupi su također dogovorili prijedlog dnevnog reda 79. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH koje će se održati 4. i 5. studenoga u Sarajevu