Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupi Komarica i Semren čestitali novoimenovanome dubrovačkom biskupu Glasnoviću

Banja Luka (IKA/TABB)

Banjolučki biskupi ordinarij Franjo Komarica i pomoćni Marko Semren uputili su 1. prosinca čestitku mons. Roku Glasnoviću na imenovanju dubrovačkim biskupom.

S iskrenom smo radošću primili vijest o Vašem imenovanju za dijecezanskog biskupa drevne i časne Dubrovačke (nad)biskupije, ističu banjolučki biskupi i od srca čestitaju mons. Glasnoviću “zbog Vašeg dosadašnjeg vjernog služenja Kristu i njegovoj Crkvi na području – također drevne i časne – Šibenske biskupije, te Vam je zato i sam nasljednik apostolskog Prvaka papa Franjo povjerio novu, vrlo odgovornu službu predvođenja Dubrovačke biskupije; drugo: zbog Vaše velike vjere i ljubavi kojima ste prožeti i bili u stanju i voljni preuzeti povjerenu Vam novu službu u Kristovoj Crkvi.

Radujemo se dodatno što će i članovi Dubrovačke biskupije u Vama dobiti duhovnog oca i pastira po Srcu Isusovu, a drevno, vjerno Janjevo i Janjevci gdje god se u svijetu nalazili – novi razlog zdravog ponosa na svoje dične sinove u redovima znamenitih i zaslužnih ljudi Crkve u hrvatskom narodu.

Jedan od Vaših prethodnika na stolici dubrovačkih biskupa bio je i svećenik Banjolučke biskupije – biskup Severin Pemek.

Molimo Gospodina da i Vama, po zagovoru drage Gospe i sv. Vlaha – pomogne – kao i Vašim prethodnicima da svoju novu službu mognete vršiti s radošću, pouzdanjem u Njegovu pomoć i s ustrajnošću – na slavu Božju i svekoliku pomoć i potporu Božjem narodu”, istaknuli su biskupi Komarica i Semren u čestitki imenovanome biskupu Glasnoviću.