Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov nove kapele Sv. Leopolda Mandića u Gold Coastu

Gold Coast (IKA/KTA)

Misno slavlje predvodio je 16. veljače pomoćni biskup Nadbiskupije Brisbane Ken Howell uz koncelebraciju provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Joze Marinčića i voditelja HKZ fra Davora Dominovića.

Hrvatska katolička zajednica Brisbane/Gold Coast u Australiji okupila se u mjestu Gold Coast na blagoslovu novosagrađene kapele Sv. Leopolda Mandića, smještene u sklopu Hrvatskoga sportskog centra gdje se godinama okupljaju hrvatski vjernici povodom različitih sportskih i kulturnih događanja.

Na misnom slavlju sudjelovali su i drugi svećenici koji se pastoralno brinu za hrvatske vjernike u Australiji, kao i domaći svećenici iz nadbiskupije Brisbane. Na misi su se uz velik broj vjernika pristiglih iz Brisbanea i gradova u okolici, okupili i predstavnici grada Gold Coast, te predstavnici konzularnog predstavništva u Sydneyju na čelu s konzulom Ivicom Glasnovićem.

Svečano misno slavlje počelo je procesijom kojoj su na čelu bili vjernici svih uzrasta u narodnim nošnjama republika Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U propovijedi biskup Howell istaknuo je važnost hrama Božjega kao mjesta okupljanja vjernika, čestitajući hrvatskoj zajednici na trudu oko izgradnje kapele u kojoj će svake nedjelje slaviti misu na materinjem jeziku. Ujedno je zahvalio bosanskim franjevcima na neumornom pastoralnom radu u Nadbiskupiji Brisbane.

Prije završnog blagoslova biskup Howell je, zajedno s provincijalom fra Jozom i voditeljem zajednice fra Davorom, na ulaznim vratima otkrio spomen ploču na kojoj se nalazi kratka povijest izgradnje i dan blagoslova kapele. Uslijedio je zajednički ručak u prostorijama Centra, gdje su nastupili i članovi Hrvatskoga kulturnog društva iz Gold Coasta.