Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka kardinala Puljića novoimenovanom pomoćnom biskupu Đakovačko-osječke nadbiskupije

Sarajevo (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić uputio je 11. ožujka čestitku novoimenovanom pomoćnom biskupu Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivanu Ćuriću.

Kardinal Puljić, između ostaloga, napisao je: „Pročitah na našim katoličkim portalima o Vašem imenovanju za pomoćnog biskupa u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. U ovom sumornom danu zasinu mi ugodno ova vijest, te se želim odmah javiti najiskrenijom čestitkom. Dobro došao u Apostolski zbor Svete majke Crkve. Srdačno čestitam Vama osobno na ovom povjerenju koje Vam iskaza papa Franjo, onda čestitka Nadbiskupiji, kao i Vašoj rodbini koja se istinski raduje ovoj dragoj i lijepoj vijesti“.

Na kraju čestitke kardinal Puljić uputio je molitvu Kraljici apostola da novoimenovanoga pomoćnog biskupa Ćurića „uzme u zaštitu u ovim uzburkanim vremenima da budemo hrabri svjedoci uskrslog Krista, navješćujući i svjedočeći kršćansku nadu“.

Papa Franjo imenovao je mons. Ivana Ćurića, dosadašnjeg generalnog vikara Đakovačko-osječke nadbiskupije, pomoćnim biskupom te nadbiskupije dodijelivši mu titulu naslovnog biskupa Tela. Vijest o imenovanju objavljena je u Rimu i Đakovu, 11. ožujka, priopćila je Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj.