Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka pape Franje u povodu 100 godina Katoličkog tjednika

Vatikan/Sarajevo (IKA)

Sveti Otac Franjo za 100. obljetnicu od pokretanja Katoličkog tjednika uputio je prigodnu čestitku vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću, uredništvu, djelatnicima, čitateljima te Vrhbosanskoj nadbiskupiji koja je nakladnik Katoličkog tjednika, Papinu čestitku prenosimo u cijelosti.

Uzoriti gospodine kardinale,

Sveti Otac iskreno zahvaljuje na informacijama poslanim povodom 100. obljetnice katoličkog lista Katolički tjednik, čiji je osnivač Vrhbosanska nadbiskupija. Ovom prilikom papa Franjo upućuje riječ duhovne potpore i srdačan pozdrav uredništvu, djelatnicima i čitateljima.

Zajedno s Crkvom u Bosni i Hercegovini, Njegova Svetost zahvaljuje Gospodinu na radu Katoličkog tjednika, koji već jedno stoljeće, pisanom riječju, vjernicima prenosi Kristovu Radosnu vijest. U službi evangelizacije podupire čitatelje u njihovoj osobnoj, intelektualnoj i duhovnoj formaciji te u njihovom sudjelovanju u životu Crkve i društva. Ovo važno poslanje prisutno je od samih početaka, a vjerno mu je i današnje uredništvo. Članovima uredništva Sveti Otac obraća se posebnim riječima uvažavanja i zahvalnosti, te želi da budu autentični svjedoci vjere, Krista, evanđelja i Crkve.

Zahvaljujući u molitvi Bogu za protekle godine djelovanja, Petrov nasljednik želi odgovornima Tjednika snažan entuzijazam, zanimljive ideje i nastavak već započetih aktivnosti. Izražava nadu da će evanđelje i glas Crkve kroz ovaj časopis biti još djelotvorniji vjernicima koji se danas suočavaju s kulturnim trendovima koji se brzo mijenjaju. Neka ovaj glas dopre i do ljudi koji doživljavaju životne poteškoće, boli i usamljenost.

Povodom stote obljetnice Katoličkog tjednika, Njegova Svetost u molitvi povjerava uredništvo tjednika, njegove djelatnike i čitatelje Majci Božjoj, Čuvaru Svete Obitelji, Svetome Josipu i Djetetu Isusu koji je postao čovjekom kako bi nas učinio djecom Božjom, te svima od srca udjeljuje svoj apostolski blagoslov.

+ Edgar Peña Parra
Zamjenik za opće poslove u Državnom tajništvu

Vatikan, 21. prosinca 2021.