Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitke kardinala Puljića mons. Stipiću i mons. Večerinu

Sarajevo (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić uputio je 10. rujna čestitku mons. Milanu Stipiću u povodu imenovanja križevačkim vladikom i mons. Slavku Večerinu u povodu imenovanja subotičkim biskupom te uz izraze bratskog zajedništva zaželio Božji blagoslov, povjerenom stadu i povjerenoj mjesnoj Crkvi.

„Primio sam radosnu vijest da Vam je Papa povjerio da postanete dio apostolskog zbora po biskupskom posvećenju. Čestitam na povjerenju koje Vam Papa poklanja i izražavam radost:zajedništva u apostolskom zboru, te Vam želim obilje Božjeg Duha, mudrosti i hrabrosti u vođenju Križevačke eparhije. Na poseban način želim izraziti radost i blizinu budući da se dio Vaše Križevačke eparhije nalazi i u Bosni i Hercegovini te se nadam da ćemo dobrom suradnjom nastojati zajednički se boriti da Kraljevstvo Božje raste na ovim prostorima, napisao je kardinal Puljić u čestitki mons. Stipiću.

„Radujem se što Vam je Sveti Otac dao povjerenje imenujući Vas subotičkim biskupom. Stoga Vam od srca čestitam i izražavam srdačnu dobrodošlicu u apostolski zbor. Uz izraze blizine i zajedništva želim Vam obilje Božjeg Duha, mudrosti i hrabrosti u vođenju povjerene Vam mjesne Crkve koja treba vrijednog i revnog pastira“, napisao je kardinal Puljić u čestitki mons. Večerinu.