Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitke kardinala Vinka Puljića biskupima Kutleši i Paliću

Sarajevo (IKA)

Nadbiskup mitropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je u subotu 11. srpnja čestitke novoimenovanom biskupu mostarsko-duvanjskom i trebinjsko-mrkanskom mons. Petru Paliću i novoimenovanom nadbiskupu koadjutoru Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Draženu Kutleši, prenosi portal Katoličkog tjednika - Nedjelja.

U čestitki biskupu Paliću, kardinal Puljić je, među ostalim, poručio:
“Vjerujem da ćete svojom mladenačkom snagom i pastoralnim iskustvom unijeti novu pastirsku energiju u naše zajedništvo te se hrabrije i odlučnije borimo unatoč svih izazova koja Crkva doživljava i proživljava na ovim prostorima. Vjeru koju ste ponijeli iz svoje obitelji te je obogatili kroz formaciju i studije, sada treba naviještati i svjedočiti Uskrslog Krista na ovim prostorima i u ovom vremenu”, kazao je,  iskazujući najiskrenije čestitke i dobrodošlicu nasljedniku biskupa Ratka Perića.

Također, upućujući najiskrenije čestitke mons. Kutleši na povjerenju koje mu je, nakon mudrog i hrabrog vođenja mjesne Crkve, ukazao Sveti Otac, kardinal Vinko naglasio je kako se raduje dobroj budućoj suradnji te naglasio da “uz čestitku upućujem Bogu svoje iskrene molitve da vam udijeli potrebne milosti da izvršite to povjerenje koje vam Sveti Otac povjerava”, prenio je u subotu 11. srpnja portal Katoličkog tjednika – Nedjelja.