Budi dio naše mreže
Izbornik

Gospojina u Prisoju

Tomislavgrad (IKA)

Brojni Prisojani i vjernici okolnih buškoblatskih župa i duvanjskoga kraja okupili su se u nedjelju 15. kolovoza u Prisoju gdje su proslavili svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo, izvještava mrežni portal tomislavcity.com.

Za razliku od prošle, ove godine slavlje okupljenih oko oltara i crkvenoga dvorišta, vrijeme nije ometalo.

Lijepo i korisnije bilo je čuti riječi koje je vjernicima uputio dominikanac fra Jozo Čirko koji je u sumisništvu više svećenika i predslavio svetu misu.

“Danas se osjećamo sretno jer vidimo da je Majku uzdigao i okrunio sam Bog, a njezina slika okružena anđelima među oblacima objavljuje sudbinu koja čeka sve nas. A ta sudbina i ta objava jest da ima mjesta za sve nas u tim oblacima na kojima je Djevica Marija. Ima mjesta za sve nas ako znamo i ako želimo ispuniti ono što je Djevica Marija ispunjavala”.

“Želio bih kao navjestitelj Božje riječi, kao propovjednik jakim glasom pozvati sve nas: gledajte gore, upravite svoj pogled prema Nebu, upravite svoj pogled prema Mariji. Jedino tako ćete se popeti na visine. Jedino tako ćete biti sposobni nadjačati oluje ove oporne i teške zemlje, ovoga teškog uzburkanog mora”, kazao je, među ostalim, u homiliji dominikanac Jozo Čirko.

Skladnim pjevanjem sveto euharistijsko slavlje uveličao je veliki župni zbor Regina Coeli. Župnim zborovima, svećenicima, vjernicima i župljanima koji su pomogli da trodnevna duhovna priprema i sama svetkovina proteknu kako treba zahvalio je župnik don Ivan Bebek, objavio je u nedjelju 15. kolovoza mrežni portal tomislavcity.com.