Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski dom "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru pridružio se inicijativi "crvena srijeda"

Mostar (IKA)

Katolička humanitarna organizacija "Kirche in Not" ("Crkva u nevolji") već godinama posljednju srijedu u studenome diljem svijeta različitim aktivnostima pokušava skrenuti pozornost na kršćane koji trpe zbog svoje vjere, javlja Katolička tiskovna agencija (KTA) u četvrtak 25. studenoga

Jedan od načina je iluminacija znamenitih građevina u crveno čemu će se ove godine pridružila i ustanova Hrvatski dom “Herceg Stjepan Kosača”.

Prema podacima organizacije Open doors iz siječnja 2021. u 2020. u svijetu se dogodio porast broja progonjenih kršćana. Više od 340 milijuna Kristovih sljedbenika doživjelo je visoku stopu progonstva ili diskriminacije. To znači da se jedan od osam kršćana susreo s nekim vidom progona. Najteža situacija je u „12 crvenih“ zemalja u kojima je razina progona najjača: Sjevernoj Koreji, Afganistanu, Somaliji, Libiji, Pakistanu, Eritreji, Jemenu, Iranu, Nigeriji, Indiji, Iraku i Siriji.

“Odlučili smo podržati ovu globalnu inicijativu i tako dati potporu kršćanima koji trpe. Posebno mi je drago da se nesuđena mostarska katedrala, (današnja je zgrada Hrvatskog doma Kosača sagrađena od materijala namijenjenog gradnji katedrale na zemljištu koje su komunisti oteli Mostarsko-duvanjskoj biskupiji) pridružila ovoj akciji te na ovaj način dala potporu sarajevskoj katedrali i svim kršćanima svijeta koji su izloženi progonima”, izjavio je ovom prigodom ravnatelj Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” Danijel Vidović, stoji u priopćenju na Facebook stranici Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača”, izvijestila je Katolička tiskovna agencija (KTA) u četvrtak 25. studenoga.