Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz tiska izišao Katolički tjednik 6./2022.

Sarajevo (IKA)

U četvrtak 10. siječnja izišao je novi broj "Katoličkog tjednika" (KT), koji objavljuje Vrhbosanska nadbiskupija, a u kojem je središnja tema Svjetski dan bolesnika, i to 30. po redu.

Uvodnik je glavni urednik Josip Vajdner naslovio Redoslijed mudrosti, tematizirajući političke aktualnosti u državi BiH.

Intervju, u skladu s temom broja – kojom je ilustrirana i naslovnica, sugovornica KT-a je s. Pia (Katarina) Pilić, koja djeluje u Domu Sv. Josip u Vitezu.

U izlogu je Papina poruka za Svjetski dan bolesnika, te izvješće s proslave Dana posvećenog života – Svijećnice u sarajevskoj katedrali.

Ljudi, život, običaji donose nam Zapamćenja ispod Makljena u Rami.

Nažalost, u redovitoj rubrici Križnim putem kršćana danas, KT piše i o Povećanom broju zemalja s ekstremnim progonom kršćana.

Reportažom vodi čitatelje na jug, u suncem okupanu Hercegovinu u kojoj je Župa Čerin – jaka vjera, vina i neoženjeni.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Banja Luka – Dan posvećenog života u katedrali; Sarajevo – Sjednica umrežavanja struktura; Dubrovnik – Kard. Cupich na Festi Sv. Vlaha; Rim – Vizitacija Papinskog hrvatskog zavoda Sv. Jeronima

Ovotjedno Razmišljanje naslovljeno je: Blaženik i (tradicionalne) srpske paklene igre – Alojzije Stepinac; „Strašni Sud“ u režiji SPC-a.

Kratku lekciju o bračnoj ljubavi donose nam supružnici Grabovac iz Breze pričom naslovljenom Ljubav na prvi pogled koja traje 60 godina.

Zadnja stranica ovotjednog broja donosni vijest: Mladić koji je poginuo štiteći vjernike u Pakistanu proglašen slugom Božjim.