Budi dio naše mreže
Izbornik

Izvanredni sastanak vojnih kapelana u Kiseljaku

Kiseljak (IKA/KTA)

Nakon imenovanja mons. Tome Vukšića, dosadašnjega vojnog ordinarija, na službu nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini, u vojarni u Kiseljaku u petak 24. siječnja održan je 36. izvanredni sastanak, na kojemu su sudjelovali svi svećenici koji djeluju u vojnom dušobrižništvu.

Nakon susreta sa zapovjednikom vojarne bojnikom Ilijom Milićevićem, vojni kapelan u Kiseljaku don Jakov Pavlović organizirao je da zbor sv. Martina za pozdrav na početku sastanka otpjeva dvije pjesme.

Pozdravio je sve prisutne i zahvalio što je upravo Kiseljak izabran za ovaj sastanak. Zatim je generalni vikar mons. Željko Čuturić uime svih izrekao čestitku mons. Vukšiću. Mons. Vukšić vojne kapelane upoznao je s novim kanonskim stanjem te ih izvijestio, da se u vojnom dušobrižništvu sve službe nastavljaju kao i do sada. Nakon svećeničkih pitanja, na koja je biskup odgovarao, dogovoreno je da jedan vojni kapelan bude na raspolaganju Ministarstvu obrane, kada ono to zatraži, radi kraćega pastoralnog pohoda pripadnicima Oružanih snaga, koji se nalaze u mirovnoj misiji u Afganistanu.

Nakon sastanka biskup je sve pozvao na ručak, gdje su se vojnim svećenicima i zapovjedniku vojarne pridružili generali Ivica Jerkić i Tomo Kolenda, dekan fra Zoran Vuković i još neki svećenici iz okolnih župa.

Ključne riječi:
kiseljak vojni kapelani Vukšić