Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić: „Nama valja tu živjeti u susjedstvu s poštovanjem, prihvaćanjem i suradnjom“

Sarajevo (IKA/KTA)

Nakon što je izrekao svoju Božićnu čestitku 23. prosinca u biblioteci Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić odgovarao je na pitanja novinara.

Dopisnica Hrvatske radiotelevizije Špela Cvitković Iličić podsjetila je da je 22. prosinca završen prvi krug predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj te da je glasovao i veliki broj Hrvata iz Bosne i Hercegovine kao i da se 5. siječnja 2020. očekuju novi izbori i to između Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović. Zamolila je mišljenje kardinala Puljića o predstojećem drugom krugu. 

„Narod je rekao svoje mišljenje. Ja poštujem demokraciju i volju naroda“, kratko je odgovorio kardinal Puljić.

Na pitanje spomenute novinarke, kako ocjenjuje buduće odnose između Hrvatske i Bosne i Hercegovine bez obzira tko od sljedećih kandidata bude predsjednik, kardinal Puljić je odgovorio:

„To ne ovisi samo od jedne strane, to ovisi od obje strane; kako će se i Bosna i Hercegovina postaviti se prema svojim susjedima. Ne samo, dakle, Hrvatska prema BiH, nego i BiH prema Hrvatskoj kao svojoj susjednoj zemlji i kao prolaznoj zemlji prema Europi. Bitno je u da ovim svim rajonima, da tako kažem, shvatimo: nama valja tu živjeti u susjedstvu s poštovanjem, prihvaćanjem i suradnjom“.

Ključne riječi:
kardinal Puljić novinari