Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić slavio misu s umirovljenicima u Zenici

Zenica (IKA)

Umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić posjetio je 2. prosinca, na poziv ravnatelja Damira Jukića i župnika u Crkvicama don Ante Dominkovića, Penzionerski dom sa stacionarom u Zenici, objavila je Nedjelja.

Kardinala Puljića je dočekao ravnatelja Jukić sa svojim suradnicima te mu je izrazio dobrodošlicu za adventski susret s korisnicima katoličke vjeroispovijesti.

Potom je uslijedilo euharistijsko slavlje. U propovijedi je istaknuo da čovjek prošlost ne može vratiti, niti na prošlost utjecati, ali može s vjerom gledati na svoj život.

„Stoga nam je potrebna i milost strpljivosti da sačuvamo pouzdanje u Boga, kao i zahvalnost za ono što imamo jer mnogi žive u teškim oblicima siromaštva. Vi ovdje možete biti molitvena oaza. Vaš krevet je oltar na kojem svoje trpljenje i žrtvu prikazujete Bogu, a to je snaga Uskrslog Krista koji nam daje smisao trpljenja. Neka vam Blažena Djevica Marija u ovom vremenu došašća izmoli tu strpljivost u prikazivanju Bogu svoje boli i života“, kazao je kardinal.

Na kraju mise župnik Dominković zahvalio je kardinalu za dolazak, te suslaviteljima i upravi Doma na čelu s ravnateljem Jukićem za lijepo služenje i odnos prema korisnicima Doma, javlja Nedjelja.