Budi dio naše mreže
Izbornik

Katolički školski centar „Petar Barbarić“ nositelj međunarodnog projekta #3forECO

Travnik (IKA)

Svečanim potpisivanjem memoranduma o suradnji u petak 31. siječnja Katolički školski centar „Petar Barbarić“ iz Travnika, Srednja škola Nace Budjoni iz Kumanova te Ekonomsko-trgovinska škola iz Kikinde započeli su realizaciju projekta #3forECO, koji će sljedećih sedam mjeseci okupljati učenike i nastavnike iz te tri škole. Katolički školski centar „Petar Barbarić“ prvi put je nositelj tog projekta.

Svečanost otvaranja projekta počela je pjesmom Mješovitog zbora Katoličkog školskog centra, nakon čega je prisutne pozdravila direktorica gimnazije Ivana Ćurčić. Projektni koordinator, Alen Gudalo naglasio je da je glavna tema projekta ekologija te da projekt ima  za cilj podizanje svijesti o važnosti očuvanja prirode, ali i suradnju mladih i učenje kroz iskustvo.

Predstavnica Regionalnog ureda za suradnju mladih (RYCO), glavnog donatora projekta, Berina Bukva istaknula je da Regionalni ured za suradnju mladih projektom nastoji uključiti mlade u proces donošenja odluka, čuti njihov glas i potaknuti ih da učine regiju boljim mjestom za život i uspjeh.

Prisutnima se obratio veleposlanik Republike Sjeverne Makedonije u Bosni i Hercegovini Ekrem Ebibi koji je mladima poručio da žive u skladu s prirodom kako bi im uzvratila dobro. Načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić istaknuo je važnost projekta za grad Travnik s obzirom da, naveo je,  ujedinjuje sve interese koji ujedinjuju ljudski rod.

Okupljenima su se također obratile učenice partnerskih škola, Milana Momčilov iz Kikinde i Sara Milkovska iz Kumanova, koje su predstavile rad svojih škola, a članice Mješovitog zbora Katoličkog školskog centra izvele su pjesme iz Sjeverne Makedonije i Srbije.

Svečanost je završena potpisivanjem memoranduma o suradnji projektnih partnera, Ekonomske škole iz Kikinde i Srednje škole Nace Budjoni iz Kumanova te nositelja projekta, Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ iz Travnika.