Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmeni koncert „‚Evo sluge mojega‘ – s Isusom od Jeruzalema do Golgote“ u Sarajevu

Zagreb (IKA)

Korizmeni koncert „‚Evo sluge mojega‘ – s Isusom od Jeruzalema do Golgote“ u Sarajevu održan je u sklopu Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u crkvi sv. Ćirila i Metoda u ponedjeljak 3. travnja u Sarajevu.

Na koncertu je na poticaj ekonoma bogoslovije vlč. Josipa Papka pjevao Bogoslovski zbor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa pod ravnanjem prof. dr. Ivana Rake. Prije početka okupljene je pozdravio riječima dobrodošlice bogoslov Gabrijel Pavlović.

Nakon pozdrava zbor je pred okupljenima izveo Gospin plač zajedno s pučkim korizmenim pjesmama. Ciljano odabrane pjesme prikazale su „priču“ o muci i smrti, sve do otkupljenja i spasenja svakog čovjeka zaslugom Božjeg Sina Isusa Krista.

Da su bogoslovi uspjeli prenijeti na publiku korizmeni duh priprave, tišine i mistike otajstava spasenja, pokazuju i riječi vrhbosanskog nadbiskupa metropolita Tome Vukšića koje je uputio zboru po završetku koncerta: „Hvala vam što ste nam priredili ovu predivnu duhovnu obnovu i na ovaj nas način uveli u Veliki tjedan. Nadam se i želim da ovo iziđe iz ove crkve dalje, kako bi mnoge naše župne crkve imale priliku čuti ovo što ste vi nama večeras priredili te se na taj način duhovno obogatiti“, rekao je nadbiskup.

Okupljene je na kraju koncerta pozdravio i zahvalio im se na dolasku rektor bogoslovije preč. Zdenko Spajić te pozvao na nastavak druženja.