Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj Katoličkoga tjednika

Sarajevo (IKA/KTA)

Središnja tema 27. broja Katoličkoga tjednika je svećeništvo, o čemu pod naslovom Lokalno i globalno Crkve vrhbosanske u uvodniku piše glavni urednik vlč. Josip Vajdner.

U izlogu se donosi izvješće o ređenju 11 svećenika u sarajevskoj katedrali, te obilježavanju 100. obljetnice Župe sv. Petra i Pavla Zgošća-Kakanj. Intervju novoga broja je s mons. Milanom Simčićem, svećenikom koji je doživio iznimnih 70 godina od svećeničkog ređenja. Stranice Reportaže donose priču o Podmilačju, naslovljenu U župi Sveca koji se vratio kući.

U ovotjednom Zovu misija nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini mons. Luka Tunjić pisao je o, nažalost, otkazanom Godišnjem susretu misionara Crkve u Hrvata koji se trebao održati u Riječkoj nadbiskupiji.

Rubrika Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Mostar – Biskup Perić zaredio trojicu đakona za svećenike; Sarajevo – Tri godine portala Katoličkog tjednika – statistike; Gromiljak/ Sarajevo – Novo vodstvo Sarajevske provincije sestara Služavki Malog Isusa; Rim/ Sarajevo – Papina čestitka kardinalu Puljiću; Uzdol – Ivandan i zlatna misa don Pave Crnjca.

Tu su i standardne rubrike te novi video prilozi i razni sadržaji na portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Ključne riječi:
katolički tjednik novi broj