Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana 27. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Sarajevo (IKA)

U petak 5. veljače u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu održana je 27. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, javlja Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA BK BiH).

Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su: dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata BiH, zatim mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki, i mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik BK BiH.

Zajedničko zasjedanje HBK i BK BiH u Zagrebu 23. veljače 

Biskupi su upoznati s provedbom zaključaka sa 79. redovitog zasjedanja BK BiH održanog 4. i 5. studenog 2020. u Sarajevu te dali potrebne smjernice.

Članovi Stalnog vijeća razmotrili su također i prihvatili prijedlog tema za XXIII. zajedničko zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH koje će se održati 23. veljače u Zagrebu.
Biskupi su dogovorili dnevni red 80. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati, 18. i 19. ožujka u Mostaru.

Na sjednici su razmotreni važniji dopisi koji su pristigli nakon posljednjeg redovitog zasjedanja BK BiH te Tajništvu BK BiH dali potrebne smjernice, izvijestila je Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA BK BiH).