Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana 28. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Sarajevo (IKA)

U prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u utorak 1. lipnja održana je 28. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (BK BiH), priopćilo je Tajništvo BK BiH, a prenosi Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA BK BiH).

Predsjedao je predsjednik BK BiH i nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a sudjelovali su dopredsjednik BK BiH i nadbiskup koadjutor vrhbosanski te apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Biskupi su upoznati s provedbom zaključaka sa 80. redovitog zasjedanja BK BiH održanog 18. i 19. ožujka u Mostaru. Također su upoznati s tijekom priprema za IV. Obiteljski dan koji će biti održan u nedjelju, 25. srpnja 2021. u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu, a započet će misom uočnicom.

Članovi Stalnog vijeća BK BiH su predložili i dnevni red 81. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati 13. i 14. srpnja u Banja Luci.

Pošto su razmotrili važnije dopise, pristigle nakon posljednjeg redovitog zasjedanja BK BiH, biskupi su dali potrebne smjernice Tajništvu BK BiH. Biskupi su, također, upoznati s tijekom prvog koordinacijskog susreta liturgičara za hrvatski prijevod trećeg tipskog izdanja Rimskog misala koji je održan, 21. travnja u Zagrebu, priopćeno je iz Tajništva BK BiH, a izvijestila je Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA BK BiH) u srijedu 2. lipnja.