Budi dio naše mreže
Izbornik

Pismo sućuti mons. Petra Palića u povodu smrti gradonačelnika Milana Bandića

Zagreb (IKA)

Mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić uputio je obitelji, rodbini i suradnicima izraze sućuti u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

S tugom, ali i s vjerom u uskrsnuće, primio sam vijest o iznenadnoj smrti gospodina Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba.

U ime Mostarsko-duvanjske biskupije, u kojoj je gospodin Bandić rođen, i u svoje osobno ime svim suradnicima u Gradskoj upravi kao i obitelji gradonačelnika Bandića izražavam svoju ljudsku i kršćansku sućut.

Gradonačelnika Bandića pamtit ćemo upravo kao „gradonačelnika“, čovjeka koji je svojim životnim stilom, načinom i jednostavnošću nastojao pristupati svojim sugrađanima i stvarati bolje životne uvjete za sve stanovnike grada Zagreba. Zagreb je za njega doista bio „dovoljno velik da ga nazovemo metropolom i dovoljno malen za ugodan život“.

U ovome trenutku ovozemaljskog rastanka s njim na poseban mu način želim zahvaliti u ime tolikih, koji su silom raznih prilika i okolnosti, upravo u gradu Zagrebu pronašli toplinu svoga novoga doma, osjećajući da upravo gradonačelnik Bandić ne pravi razliku među ljudima, razumije njihove potrebe i probleme i prima ih otvorena srca. Hvala mu i za spremu i otvorenu podršku svim Hrvatima izvan Domovine.

Bogu, Gospodaru života i smrti, u kojega je vjerovao vjerom u kojoj ga je odgojila njegova pokojna majka Blagica, preporučamo dušu pokojnoga brata Milana i molimo da mu oprosti sve ljudske slabosti, a za dobro koje je učinio neka ga nagradi u svom zajedništvu u vječnosti, napisao je biskup Palić.