Budi dio naše mreže
Izbornik

Poruka nadbiskupa Tome Vukšića za 52. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Sarajevo (IKA/KTA)

U župi Komušina i na brdu Kondžilo, u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II.", pod geslom "Hodimo stazama Gospodnjim" (usp. Iz 2,3) u petak 26. i subotu 27. svibnja 52. put u nizu bit će održan Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Tim povodom vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić mladima je uputio poruku koju prenosimo u cijelosti.

Dragi mladi!

Svako hodočašće ima za cilj slaviti Boga i zato je uzvišeno i veliko u Božjim očima. Mi ćemo ove godine 52. put hodočastiti Gospi Kondžilskoj kao mladi iz cijele nadbiskupije, a geslo ovogodišnjega našeg susreta glasi: Hodimo stazama Gospodnjim (usp. Iz 2,3).

Prorok Izaija je tim riječima nekoć pozivao Izraelski narod na obraćenje i na dublje upoznavanje vlastite vjere i pripadnosti Bogu. I nas danas jednako upozorava i poziva na ispravan put koji vodi do Gospodina. On nije lagan, ali jedini donosi pravu i istinsku sreću i radost.

Znademo da nas naše ponašanje ne čini uvijek sretnima. Potrebno se zato trajno obraćati i hoditi stazama Gospodnjim. Hrabrim vas da se, naspram stanputica koje vam se nude, odvažite svakodnevno izabirati staze Gospodnje i njima hoditi.

Dragi mladi, srdačno vas pozdravljam i pozivam na hodočašće Gospi Kondžilskoj. Hodeći stazom Gospodnjom slijedit ćemo Gospin lik, a Gospodin će pratiti naše nakane i naše potrebe.

Hodočašće je prigoda za obnoviti svoju vjeru i vratiti se Gospodinu, ponovno otkriti staze Gospodnje i njima radosno hoditi. U tomu je Gospa Kondžilska stoljećima pratila korake i nakane brojnih hodočasnika. Pratit će i naše! Uz to, ovo je prigoda za susresti jedni druge i veseliti u svome mladenaštvu.

Gospa je primjer svima kako hoditi stazama Gospodnjim, te kako slaviti i častiti Boga. Ona, koja je cijeli svoj život stavila na raspolaganje Bogu, neka i nas pouči kako doći do Isusa.

Hodimo stazama Gospodnjim! I radujem se susretu s vama.

Tomo Vukšić, nadbiskup