Budi dio naše mreže
Izbornik

Poziv kardinala Puljića na hodočašće u bistričko svetište

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić poziva svećenike i vjernike Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije na XV. hodočašće u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, 10. listopada, prenosi portal nedjelja.ba.

Poziv kardinala Puljića prenosimo u cijelosti:

“U ovoj tjeskobnoj i neizvjesnoj situaciji koja je nastupila zbog koronavirusa, želimo moliti zagovor Blažene Djevice Marije kako bismo u svim kušnjama uspjeli sačuvati njezinu vjeru i pouzdanje u Boga. Želimo zahvaliti Bogu za sve ljude dobrog srca koji su se potpuno stavili u službu bolesnih i umirućih, kao i prognanih i onih koji su u potrebi.

Odlučni da ovo hodočašće organiziramo u skladu s mjerama koje svaka država usvaja i provodi u borbi protiv koronavirusa, molimo da se prijave hodočasnika iz Bosne i Hercegovine dostave ordinarijatu u Sarajevu i Banjoj Luci najkasnije do 5. listopada. U svetište treba doći na vrijeme kako bi hodočasnici imali dovoljno vremena za pristupiti ispovijedi i za obaviti osobnu pobožnost.

Brojni vjernici koji žive u Republici Hrvatskoj a potječu iz naših župa rado sudjeluju u ovom hodočašću, koje ujedno bude i prigoda za susret rodbine, prijatelja i poznanika. Stoga se nadamo da će upravo oni odgovoriti na ovaj poziv i hodočastiti Majci Božjoj.

U dogovoru s upravom svetišta u Mariji Bistrici, odlučeno je da se ovogodišnje hodočašće ograniči na slavljenje mise na otvorenom u 11 sati. Križni put i pozdrav Gospinu liku u crkvi su otkazani, s tim da će biti moguće obaviti ih u privatnom obliku.

Želeći uspješnu organizaciju hodočašća, molim zagovor naše nebeske Majke i na sve zazivam Božji blagoslov.”