Budi dio naše mreže
Izbornik

Radio Marija na hodočašću u Međugorje

Subotica (IKA)

U organizaciji Radio Marije Srbije od 9. do 12. svibnja slušatelji, volonteri i dobročinitelji iz Subotice i Novog Sada zajedno s voditeljem programa Dariom Martonom uputili su se Gospi u Međugorje.

Program hodočašća obuhvaćao je obilazak Mostara, u Međugorju Majčino selo, te u povratku Sarajevo. U petak 10. svibnja u ranim jutarnjim satima skupina hodočasnika stigla je Mostar, gdje su ih dočekali Danica Škutor i Kristina Biokšić, djelatnice Radio Marije Bosne i Hercegovine i upoznale sve o karizmi Radio Marije i njenom djelovanju u njihovoj državi. Potom je Škutor kroz Mostar dovela hodočasnike do franjevačke crkve koja je posvećena sv. Petru i Pavlu, a o povijesti crkve i samostana govorio je fra Mijo Krizanac. Nakon kratke šetnje po Mostaru uputili su se u Međugorje, a nakon dolaska jedan dio hodočasnika uputio se prema Brdu ukazanja, te nakon toga nastavili put prema crkvi Sv. Jakova, apostola i slavili misu.

U subotu 11. svibnja nakon doručka krenuli su na brdo Križevac. U popodnevnim satima bio je organiziran obilazak Majčinog sela a u Zajednici Milosrdni Otac o svojim životima, ovisnosti u alkoholu, drogi i kocki svjedočila su trojica štićenika Marko, Viktor i Zlatko. Posljednji dan hodočašća, u nedjelju 12. svibnja, hodočasnici  su se okupili na misnom slavlju zahvaliti Gospi. Misu je predvodio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto i apostolski vizitator Svete Stolice s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser. Oni su na kraju mise objavili odluku pape Franje kojom odobrava hodočašća u Međugorje. Hodočasnici su se iz Međugorja uputili u Sarajevo, a zatim u Suboticu.

Ključne riječi:
hodočašće raddio marija srbija