Budi dio naše mreže
Izbornik

Završni ispit na Đakonskoj pastoralnoj godini u BK BiH

Sarajevo (IKA )

Završni ispit za 12 đakona s područja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koji su pohađali program zajedničke Pastoralne godine upriličen je u utorak, 28. svibnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu, izvijestila je Nedjelja.

Pripravnici za svećeništvo, nakon što su pohađali teorijski dio programa u trajanju od pet tjedana i sudjelovali na duhovno-studijskom putovanju na kojemu su upoznali različite ustanove Crkve u BiH, pristupili su završnom ispitu. Povjerenstvo su činili predsjednik mons. Pavo Jurišić i članovi mons. Slađan Ćosić, fra Miro Relota i vlč. Dražen Kustura. Svi đakoni uspješno su prošli završnu provjeru te su time stekli neophodne uvjete za svećeničko ređenje.

Podjela diploma kandidatima za prezbiterat predviđena je za srijedu, 29. svibnja u Župi sv. Josipa Radnika na Palama nakon mise. Time će službeno biti završena još jedna, četvrta u nizu, zajednička Pastoralna godina za sve đakone iz Bosne i Hercegovine. Nju su pohađali don Nilson Gerardo Andrade Ibarr, fra Ante Begić, don Mislav Anton Botica, don Luka Cvitanović, don Jesus Antonio Gazquez Hernandez, fra Danijel Lukić, don Gabrijel Pavlović, don Mato Puljić, fra Željko Tomić, fra Ante Vukoja, don Antonio Zirdum i fra Hrvoje Žabić.