Budi dio naše mreže
Izbornik

Američki biskupi: Molitvom protiv koronavirusa

Washington (IKA)

Nakon što je u petak 13. ožujka američki predsjednik Donald Trump, zbog pandemije koronavirusa Covid-19, u Sjedinjenim Državama proglasio izvanredno stanje, te je predstavio žurne mjere za borbu protiv te zarazne bolesti, javila se Katolička biskupska konferencija SAD-a (USCCB) i u svojoj izjavi poručila američkim vjernicima da „nas Bog neće napustiti”, prenosi u nedjelju 15. ožujka Vatican News.

Katolička biskupska konferencija SAD-a, kojom predsjeda nadbiskup José Horacio Gómez Velasco (68), odgovorila je na najavu Trumpove administracije žurnih preventivnih i proaktivnih mjera za nadzor širenja koronavirusa na teritoriju SAD-a pozivom vjernicima na molitvu.

Trumpove mjere protiv koronavirusa COVID-19, među ostalim, uključuju zabranu ulaska u SAD strancima, koji su možda bili izloženi virusu u drugim dijelovima svijeta, a sve s ciljem da se uspori širenje virusa te da se dobije na vremenu za liječenje onih koji su se već zarazili.

Gospa od Guadalupea (Vatican Media)

U svome pastoralnom odgovoru na Trumpove mjere protiv širenja korona virusa, nadbiskup José Horacio Gómez Velasco u ime američkih katoličkih biskupa napisao je da „nas koronavirus tjera da prepoznamo krhkost naših života”, te je podsjetio na nužnost zajedništva u ovoj nevolji jer su svi narodi na ovome svijetu naša braća i sestre.

„Svi smo jedna obitelj pred Bogom i Bog nas neće napustiti. On je s nama čak i u ovom trenutku kušnje i ispitivanja. Sve ovo potiče nas vjernike da usidrimo svoje srce u Isusa i pojačamo svoje molitvu, te da se međusobno približimo u ljubavi prema Njemu i da ponovno otkrijemo stvari koje su zaista važne u našem životu”, stoji u izjavi Katoličke biskupske konferencije SAD-a (USCCB) koju u ime američkih biskupa potpisao nadbiskup Los Angelesa José Horacio Gómez Velasco.

Izjava američkih biskupa završava pozivom da se vjernici za zdravlje bolesnih posebno mole „Svetoj Djevici, kraljici anđela i majci obje Amerike – Gospi od Guadalupe”.

Podsjetimo, nadbiskup Los Angelesa José Horacio Gómez Velasco, rođeni Meksikanac i član Opusa Dei od 1978. godine, na čelu je Biskupske konferencije SAD-a od 2019. godine kao prvi Latinoamerikanac na čelu sjevernoameričkih biskupa.