Budi dio naše mreže
Izbornik

Američki biskupi pridružili se koaliciji za hitnu pomoć studentima

Washington (IKA)

Biskupska konferencija Sjedinjenih Američkih Država (USCCB) objavila je da je biskup Michael C. Barber, DI, odgovorni za katoličko obrazovanje, zajedno sa 150 religijskih predstavnika potpisao peticiju Kongresu za trenutačnom saveznom pomoći siromašnim studentima u privatnim školama.

Mnoge se katoličke škole uzdržavaju i milodarima iz župa te u doba pandemije imaju velike gubitke zbog kojih je stotinu njih nedavno već zatvoreno a još stotinama je budućnost neizvjesna, ističe se u priopćenju BK SAD-a. Biskup Barber istaknuo je da je Vladina pomoć neophodna za održavanje sustava katoličkih škola “koje su sastavni dio američkoga iskustva i sredstvo kojima su mnogi uspjeli preći prag siromaštva”. U SAD-u je trenutačno u 6183 katoličke škole upisano 1.737.297 studenata.

U priopćenju se nadalje upozorava da će zatvaranje privatnih škola predstavljati veliki financijski teret za javno školstvo u koje će studenti morati prijeći. Stoga se u međuvjerskoj peticiji traži jednokratna stipendija za siromašnije studente i porezne olakšice za one koji su sredstva donirali.