Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Stojanov čestitao mons. Glasnoviću

Skopje (IKA)

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh čestitao je 1. prosinca mons. Roku Glasnoviću na imenovanju dubrovačkim biskupom.

“Prigodom vijesti u kojoj je objavljeno Vaše imenovanje za dubrovačkog biskupa, radujem se svim srcem zajedno sa svećenicima, redovničkim zajednicama, crkvenim pokretima i vjernim narodom Katoličke Crkve u Makedoniji, ujedno moleći Božji blagoslov za biskupsku službu koju Vam je povjerio papa Franjo.

Također preko Vas čestitam i vjernicima Dubrovačke biskupije, želeći da u duhu sinodalnog zajedništva zakoračite u nove izazove, praćeni mudrošću i snagom Duha Svetoga koji će donijeti plodna djela Božje ljubavi.

Radost je još veća zbog vaše povezanosti s Janjevom, župom koja je nekada bila u sastavu tadašnje Skopsko-prizrenske biskupije, te snagom i tog zajedništva povjeravam Vas zagovoru Blažene Djevice Marije Majke Crkve, Sv. Nikole – zaštitnika Janjeva, Svetog Vlaha – zaštitnika Dubrovnika i Svete Majke Terezije – zaštitnice Skopske biskupije”, istaknuo je u čestitki mons. Glasnoviću biskup Stojanov.