Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Stojanov izrazio sućut u povodu teške prometne nesreće u Bugarskoj

Skoplje (IKA)

Biskup skopski i strumičko-skopski eparh mons. Kiro Stojanov u utorak 23. studenoga uputio je sućut povodom teške prometne nesreće koja se dogodila na autocesti Struma kod Pernika u Republici Bugarskoj, u kojem su bili državljani Makedonije, izrazivši veliku tugu zbog gubitak ljudskih života u nesreći.

Biskup Stojanov je izrazio sućut njihovim obiteljima, rodbini i prijateljima, obećavajući njihove molitve Gospodinu Bogu, a ozlijeđenima želi brz oporavak i sve ih preporučuje Božjem milosrđu i zaštiti Majke Božje.

Nakon ovog tragičnog događaja, biskup Stojanov pozvao je svećenstvo, časne sestre, vjernike i sve ostale da upute svoje molitve Gospodinu Bogu za poginule, povrijeđene i sve pogođene ovim tragičnim događajem.

Najmanje 45 osoba iz Makedonije poginulo je sinoć u Bugarskoj kada se zapalio autobus makedonskih tablica, koji putovao autocestom Struma iz Sofije prema Blagoevgradu na jugozapadu zemlje. Do nesreće je došlo kod izlaza za mjesto Bosnek, 40-ak kilometara južno od Sofije. Nesreća se dogodila oko dva sata poslije ponoći. Vlada Makedonije je proglasila trodnevnu žalost.