Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Stojanov zahvalio kleru i vjernicima

Skopje (IKA)

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh dr. Kiro Stojanov uputio je 27. svibnja dopis svećenstvu, redovništvu i narodu povjerenih mu biskupija Crkve u Republici Sjevernoj Makedoniji. 

Biskup Stojanov između ostaloga ističe: „U proteklom vremenu od 19. ožujka do danas uzrokovanom zaraznim virusom Covid 19, mise i liturgijski obredi u našim crkvama slavljeni su bez nazočnosti vjernika. U utorak 26. svibnja Vlada R.S. Makedonije donijela je odluku ukidanja policijskoga sata, a od subote i izvanredne situacije koja je trajala više od dva mjeseca. Gledajući ovu odluku i mi naše crkve otvaramo za vjernike i od ovog trenutka vas pozivam da uspostavite  svakodnevni i blagdanski redoslijed. Ipak, u odlukama Vlade jasno je rečeno da mjere opreza i dalje ostaju, potrebni razmak, obavezno nošenje maski i dezinfekcija ruku. Koronavirus se smiruje, no još ne iščezava“.

„Izražavam veliku zahvalnost svima vama, braćo svećenici i časne sestre, što ste u ovom vremenu koronavirusa uložili veliko zalaganje da ostanete povezani sa svojim vjernicima preko društvenih mreža, a u određenim trenucima bili ste i fizički nazočni među njima. Moja zahvalnost i vjernicima za odgovorno ponašanje u vremenu pandemije“, poručio je biskup Stojanov.