Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara novom dopredsedniku CCEE-a zrenjaninskom biskupu Ladislavu Németu

Beograd (IKA)

Beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar u srijedu 29. rujna uputio je čestitku zrenjaninskom biskupu i predsjedniku Međunarodne biskupske konferencije svetih Ćirila i Metoda mons. dr. Ladislavu Németu u povodu imenovanja novim dopredsjednikom Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE). Čestitku prenosimo u cijelosti.

Preuzvišeni gospodine,

Vrlo ugodno nas je razveselila vijest da ste izabrani za potpredsjednika CCEE. Dok Vam čestitam u svoje ime, kao i u ime cijele Beogradske nadbiskupije, s radošću Vam obećavamo molitvenu i svestranu podršku!

Toliko više, jer se je taj čin izbora dogodio u „zlatnom“ povijesnom okviru CCEE-a, ali i u okviru tolikih turbulencija Europske unije, kao i unutar cijele Europe kao takve. Zato Vam želimo da date veliki doprinos u procesima: autentične „europeizacije“ Europe; integralne interpretacije povijesti, koja će voditi do boljeg povezivanja Crkve u Istočnoj i Zapadnoj Europi; unapređivanja jedinstva među Crkvama i većeg sporazumijevanja među svim religijama.

Svi mi opravdano očekujemo da će vodstvo europskih biskupskih konferencija omogućiti jačanje jedinstva Istoka i Zapada te dati još jači doprinos našoj Zemlji u autentičnom integriranju sa svim europskim narodima. Anemičnost sadašnjeg trenutka ponižava izvanredno bogatu tradiciju našeg kontinenta.

S izrazima posebnog poštovanja!

+ Stanislav Hočevar

beogradski nadbiskup i metropolit

KMC