Budi dio naše mreže
Izbornik

Donacije Caritasa zdravstvenim ustanovama u Srbiji vrijedne više od 100 tisuća eura

Beograd (IKA)

Caritas Srbije je 17. prosinca 2020. Institutu za duševno zdravlje u Beogradu uručio vrijednu donaciju u zaštitnoj opremi i sredstvima za dezinfekciju.

Na uručenju donacije, ravnateljica Instituta prof. dr. Milica Pejović-Milovančević zahvalila je direktoru Caritasa Srbije vlč. Ivici Damjanoviću i koordinatoru Caritasa Srijem Petru Dujiću. Istaknula je važnost Caritasove podrške u vrijeme krize s kojom se suočava čitav zdravstveni sustav. Također, dr. Pejović-Milovančević zahvalila je Caritasu Srbije na konstantnoj podršci u promociji mentalnog zdravlja i zauzetosti u unaprjeđenju položaja osoba s duševnim teškoćama.

To je posljednja u nizu donacija u okviru Caritasovog programa pružanja podrške zdravstvenom sustavu Republike Srbije u borbi protiv koronavirusne bolesti. U okviru programa Caritas je zdravstvenim ustanovama u Srbiji donirao opremu, zaštitna i higijenska sredstva približne vrijednosti oko 12.5 milijuna dinara (oko 106.000,00 EUR). Osim Instituta tijekom posljednjeg mjeseca donacije primili su KBC „Zvezdara“, Specijalna psihijatrijska bolnica „Kovin“, Klinika za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ i Opća bolnica Srijemska Mitrovica.

Sredstva za kupovinu opreme prikupljena su zahvaljujući organizacijama njemačkih katolika Misereor i Renovabiskao i njemačkom Saveznom ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a realizacija je provedena u suradnji njemačke kompanije BEGECA Beratung – Beschaffung – Logistik gGmbH, koja se bavi nabavkama za crkvene, humanitarne i socijalne institucije.

Tijekom ljeta, zahvaljujući pomoći Talijanske biskupske konferencije (CEI) Caritas Srbije omogućio je donacije i za KBC „Zemun“, KBC „Bežanijska kosa“ i Opću bolnicu Vrbas.

Caritas u Srbiji nastavlja s ispunjavanjem svoje misije i poziva sve ljude na solidarnost, naročito u doba pandemije.

Donacija medicinske opreme Caritasa Srbije – prof. dr. Milica Pejović-Milovančević, vlč. Ivica Damjanović i Petar Dujić