Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovni Marijaton 2020.

Sarajevo (IKA)

Sve postaje Radio Marije u svijetu tijekom svibnja organiziraju Marijaton, odnosno Marija maraton, tijekom kojeg se prikupljaju financijska sredstva za otvaranje novih Marijinih radio postaja u svijetu. To je odgovor na poziv brojnih biskupa koji mole da se i u njihovoj biskupiji osnuje Radio Marija, kako bi i njihovi vjernici mogli biti dionici posebne karizme radija koji je Gospa htjela za sebe.

Zbog pandemije koronavirusa, ove godine organizator akcije Udruga RADIO MARIJA u Bosni i Hercegovini nije u mogućnostiorganizirati po župama prikupljanje priloga za osnovanje novih postaja Radio Marije te su se stoga odlučili za Duhovni Marijaton, koji će se održati u srijedu 13. svibnja.

Duhovni Marijaton planiraju pripraviti trodnevnicom koja se sastoji u svečenom slavljenju misa, klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu i molitvi krunice.

Program trodnevnice počinje u nedjelju 10. svibnja misom u 18 sati koju će predslavit fra Marinko Štrbac. U ponedjeljak 11. svibnja misu u 18 sati predslavit će Fabijan Štedul, a u utorak 12. svibnja fra Damir Pavić predslavit će misu također u 18 sati.

U sve dane trodnevnice klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu bit će u 20 sati, a molitva krunice s porukama Gospe Fatimske u 21 sat.

U srijedu 13. svibnja od 9 sati do 17.30 u kapelici Milosrdnog Isusa u Sarajevu bit će animirano klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu uz duhovne pjesme, molitve i poticajne misli.

Organizator poziva sve koji su u mogućnosti da pridruže molitvi ili da se uključe izravnim prijenosom putem radio valova Radio Marije BiH ili facebook stranice Radio Marija u BiH.

Na sam dan Duhovnog Marijatona, 13. svibnja u 12 sati, svi djelatnici radio postaja iz Europe i Afrike zajedno će moliti krunicu na latinskom jeziku, a Radio Marija BiH će se izravno uključiti i predmoliti četvrto otajstvo. U 16.30  slavit će zajednička misa sa djelatnicima Radio Marija iz Europe i Afrike.

Organizator posebno ističe krunicu u 21 sat, poslije koje će sve prijatelje i dobročinitelje Radio Marije BiH, prema Gospinu pozivu koji je uputila u Fatimi, posvetiti Bezgrešnom Srcu Marijinu.