Budi dio naše mreže
Izbornik

Europski biskupi izrazili sućut u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija

Bruxelles (IKA)

Vijeće biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) koje predvodi kardinal Jean-Claude Hollerich izrazilo je sućut zbog smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija, koji je iznenada preminuo u ranim jutarnjim satima u utorak 11. siječnja.

„S dubokom tugom primio sam vijest o smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija. Bio je čovjek vrijednosti i dijaloga. Radio je predano i nadasve odgovorno, za opće dobro, prvo kao novinar, a potom i kao čelnik Europskog parlamenta zalažući se za unapređenje demokratskih institucija i približavanje istih europskim građanima“, napisao je kardinal Hollerich, dodavši da je Sassoli od svog izbora za predsjednika Europskog parlamenta 2019. godine pratio rad europskih institucija o ključnim temama kao što su osnaživanje mladih, borba protiv siromaštva, oporavak od pandemije, kao i o Konferenciji o budućnosti Europe.

„Koliko god tužna bila vijest o njegovoj smrti, siguran sam da Sassolijeve kvalitete kao predanog državnog službenika nisu ostale nezamijećene u očima mnogih mladih Europljana, koji ga se neće samo sjećati nego i nastaviti njegovo naslijeđe u korist demokracije i solidarnosti. U ime biskupa COMECE-a želim izraziti najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i kolegama predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija. U ovom teškom trenutku žalimo za ovim izvanrednim Talijanom i ponosnim Europljaninom. Neka počiva u miru”, zaključuje brzojav sućuti kardinal Jean-Claude Hollerich, predsjednik COMECE-a.