Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bo kršćanima u Mjanmaru: Jedinstvo je naša snaga

Yangon (IKA)

Predsjednik Biskupske konferencije Mjanmara kardinal Charles Maung Bo uputio je poruku u povodu Tjedna molitve za jedinstvo kršćana, prenosi 21. siječnja Vatican News.

Hitno nam je potrebno cjepivo mira. Svi se kršćani moraju ujediniti i slušati riječi našega Gospodina: „Ostavljam vam mir, mir vam svoj dajem“, napisao je kardinal Bo.  Rat koji traje sedam desetljeća je pandemija. Tisuće su ljudi koji žive u bijednim kampovima za raseljene pandemija. Droga i pljačka naših prirodnih bogatstava jesu panedmija. Naši naraštaji proživljavali su beskrajne ratove koji desetljećima nisu riješili ni jedan problem, istaknuo je kardinal Bo i stoga potaknuo kršćane da budu proroci mira u Mjanmaru koji je razoren sukobima, desetljećima mučen građanskim ratovima, zbog čega je mir ostao nedostižan, dok povremeni sukobi i dalje traju u državama Karen, Shan i Rakhine.

Samo se ujedinjeni možemo suočiti i nadvladati životne izazove, kao što nas je naučila krizna zdravstvena situacija koju je prouzročilo širenje koronavirusa. Jedinstvo je naša snaga i poziv. Mir je moguć i jedini je put. Ujedinimo se oko oltara naše svete zemlje i razlomimo kruh mira. Tako ujedinjenima, Bog će nam dati mudrost kako bismo nadišli naše razlike i blagoslovit će nas nepropadvljivom potragom za mirom, poručio je kardinal Bo.