Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Sako Papi: Crkva u Iraku je Crkva mučenika

Bagdad (IKA)

Kardinal Louis Raphael Sako, kaldejski patrijarh iz Bagdada, pisao je papi Franji u povodu otvaranja godišnje sinode Kaldejske Crkve koja se do 13. kolovoza održava u prostorima patrijarhata u Ankawi, predgrađu Erbila, u iračkom Kurdistanu, izrazivši mu duboku zahvalnost Kaldejske Crkve za molitvu i blizinu kršćanima i svim građanima Iraka i cijeloga područja.

Kardinal je Papi spomenuo nekoliko laika koji su kao predstavnici svojih biskupija prva dva dana sudjelovali na sinodi. Zasjedanje je počelo duhovnim vježbama koje je vodio ciparski maronitski nadbiskup Youssef Soueif. Na radovima sinode od 8. kolovoza ponovno će sudjelovati samo biskupi, prenosi Vatican News.

Patrijarh je istaknuo kako je unatoč malom broju Kaldejska Crkva veliki znak za opću Crkvu i za druge kršćane. To je misionarska Crkva od prvih stoljeća koja je naviještala evanđelje sve do Kine, dala je mnogo mučenika i nastavlja ih davati sve do danas. Uvijek je bila Crkva mučenika kroz cijelu svoju povijest. Kardinal je podsjetio kako i građani muslimani trpe i gube živote svaki dan.

“Nadamo se da je naše zajedničko trpljenje znak nade za bolju budućnost. S radošću smo primili vijest o Vašem posjetu Iraku. Vaša prisutnost među nama bit će velika potpora i ohrabrenje osobito u ovim prilikama. Nestrpljivo Vas čekamo!” istaknuo je u pismu Papi patrijarh Sako.

Ključne riječi:
Papa sako