Budi dio naše mreže
Izbornik

Ljudsko bratstvo - pomoć iz Abu Dhabija za stanovništvo Amazonije

Vatikan (IKA)

Princ Abu Dhabija šeik Mohamed bin Zayed odazvao se pozivu pape Franje da pomogne najsiromašnijim narodima u svijetu, te je 25. lipnja u Amazoniju poslao 50 tona zdravstvenog i higijenskog materijala, prenosi Vatican News.

Zrakoplov s 50 tona humanitarne pomoći krenuo je u Peru, a konačno odredište mu je Iquitos, grad s 400.000 stanovnika, smješten u Amazonskoj prašumi, u zaljevu rijeke Amazonije. Zrakoplov prevozi koristan materijal za obuzdavanje širenja pandemije koja u Južnoj Americi ima svoj novi globalni epicentar. Mjesne Crkve razvrstat će maske, rukavice, medicinski kisik i hranu. Dio će biti namijenjen zdravstvenim i obrazovnim ustanovama, a ostalo će se podijeliti obiteljima na tom području.

Inicijativa je pokrenuta u suradnji s Papinskom zakladom „Gravissimum Educationis“ koja djeluje pri Kongregaciji Svete Stolice za katoličko obrazovanje. Šeik Mohamed bin Zayed odazvao se na Papin poziv da pomogne najsiromašnijim narodima u svijetu, darujući im zdravstveni i higijenski materijal. Ta je suradnja u skladu s Dokumentom o ljudskom bratstvu za suživot i svjetski mir koji su u Abu Dhabiju potpisali veliki imam sveučilišta Al-Azhar Al-Tayyib i papa Franjo.

Cijele se nacije ne suočavaju samo s pandemijom, nego i sa siromaštvom koje je zatvaranje područja i granica samo pogoršalo. U toj je situaciji njihov prioritet preživjeti. Zato moramo najprije zadovoljiti njihove osnovne potrebe za hranom, zdravstvenim i higijenskim materijalom, potom one obrazovne. To je pristup koji otvara put cjelovitom obrazovanju, rekao je glavni tajnik Zaklade mons. Guy-Réal Thivierge.