Budi dio naše mreže
Izbornik

Meksički biskupi pozivaju na dijalog

El Paso (IKA)

Nakon pokolja u američkom pograničnom gradu El Paso meksički biskupi pozvali su svoje sugrađane i vlasti na razboritost.

Upravo netolerancija, netrpeljivost prema strancima i diskriminacija vode takvom nasilju nad nevinima, ističe se u priopćenju Meksičke biskupske konferencije. Tko ljudima niječe dostojanstvo zbog boje kože ili nacionalnosti potiče takav oblik nasilja. Svjedoci smo da govor mržnje donosi samo agresiju i smrt. Vrijeme je da stanemo na kraj tim nasilnim činima. Stoga potičemo građane i vlasti Sjedinjenih Američkih Država i Meksika da promiču sukladni diskurs o miru, jednakosti, bratstvu i suradnji, ističu biskupi, poručujući da i domaći i inozemac naciju grade većom i snažnijom.

Dvadesetjednogodišnji bijelac motiviran rasnom mržnjom ubio je u subotu 4. kolovoza u trgovačkom centru Walmart u teksaškom El Pasu 22 osobe i desetke ih je ranio, a među njima bili su mnogi Meksikanci. Meksički biskupi pozvali su stoga katolike i sve ljude dobre volje da i dalje mole za sve žrtve mržnje kao i za ranjene i njihove obitelji da nađu utjehu vjere i mira u Isusu Kristu, prenosi Vatican News.