Budi dio naše mreže
Izbornik

MIVA Austrija pokreće kampanju za pomoć globalnom jugu u pandemiji

Beč (IKA)

Misijska vozila Austrija (MIVA - Missions-Verkehrs-Arbeitsgemeinschaft) pokrenula su kampanju prikupljanja sredstava za nabavu vozila u misijama juga koja su u pandemiji koronavirusa žurno potrebne pomoći, prenosi Kathpress.

Ravnateljica MIVA Austrija Christine Parzer na predstavljanju kampanje u četvrtak 28. svibnja izjavila je da su im neophodno potrebna vozila s medicinskom opremom. Pomoću donacija MIVA će nabaviti ne samo vozila hitne pomoći nego i ona za prijevoz životno potrebnih lijekova i namirnica, kao i zdravstveno osoblje za najudaljenija područja Perua i Ekvadora.

Vozila su potrebna i liječnicima, njegovateljima i svećenicima koji u doba pandemije moraju biti mobilni da bi mogli obavljati svoju službu. Za razliku od prilika u Austriji, mobilnost u zemljama juga, gdje su sela udaljena stotinama kilometara a ceste u lošem stanju, predstavlja veliku vrijednost, istaknula je Parzer.

Kao primjer navela je pomoć Misijskih vozila u podjeli hrane u ekvadorskoj provinciji Guayas teško pogođenoj koronavirusom. MIVA Austrija djeluje i u Africi gdje naprimjer pomaže radijske postaje u Tanzaniji i Ugandi koje osiguravaju neophodne informacije o pandemiji u najudaljenijim mjestima.

Temelje Missions-Verkehrs-Arbeitsgemeinschaft – Misijskih vozila postavio je 22. ožujka 1927. godine u Kölnu o. Paul Schulte. Njegov najbolji prijatelj o. Otto Fuhrmann bio je misionar u Namibiji koji je umro na putu do bolnice koji je trajao tjedan dana. Danas ova akcija ima dugu tradiciju u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Južnoj Koreji, Australiji, Poljskoj, Slovačkoj i Sloveniji i Hrvatskoj.

Ključne riječi:
kampanja MIVA Austrija pndemija