Budi dio naše mreže
Izbornik

Otac Aldo Berardi novi apostolski vikar za Sjevernu Arabiju

Vatikan (IKA)

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 28. siječnja da je papa Franjo imenovao novog apostolskog vikara za Sjevernu Arabiju, prenosi Vatican News.

Sveti Otac imenovao je novim apostolskim vikarom za Sjevernu Arabiju oca Alda Berardija, dosadašnjeg generalnog vikara Reda Presvetog Trojstva i Zarobljenih, poznatog kao Trinitarci, reda Katoličke Crkve za muškarce osnovanog u Cerfroidu, izvan Pariza, u 12. stoljeću. Posebna posveta otajstvu Presvetog Trojstva od samog je početka bila sastavni dio života reda.

Apostolski vikarijat Sjeverne Arabije je katolički apostolski vikarijat sa sjedištem u gradu Awali u Bahreinu, gdje se nalazi katedrala Gospe od Arabije. Apostolska prefektura Kuvajta podignuta je 29. lipnja 1953. bulom Quemadmodum dispensator pape Pija XII., dobivši teritorij od Apostolskog vikarijata Arabije. Apostolska prefektura uzdignuta je u apostolski vikarijat 2. prosinca 1954. godine bulom Quandoquidem Christi istog Pape.

Dana 31. svibnja 2011. Apostolski vikarijat proširio je svoju jurisdikciju na Saudijsku Arabiju, Katar i Bahrein, koji su bili podložni Apostolskom vikarijatu Arabije, te je preuzeo svoje današnje ime na temelju dekreta Bonum animarum Kongregacije za evangelizaciju naroda. Položaj je bio upražnjen od travnja 2020., nakon smrti biskupa Camilla Ballina. Od 13. svibnja 2020. biskup Paul Hinder, bivši apostolski vikar Južne Arabije, apostolski je upravitelj, prenosi Vatican News.