Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo izrazio blizinu nakon eksplozije u Madridu

Madrid (IKA)

Dvije osobe su poginule a za jednom se još traga nakon eksplozije u zgradi Župe Virgen de Paloma u Madridu u srijedu 20. siječnja. Nakon eksplozije Sveti Otac uputio je telegram madridskom nadbiskupu, izvijestila je Catholic News Agency.

Eksplozija se dogodila blizu Puerta de Toledo u središtu Madrida iza 15 sati. Iz Madridske nadbiskupije priopćeno je da je mogući uzrok eksplozije curenje plina. Na susjednim zgradama popucala su stakla, a krhotine su popadale na ulicu.

U zgradi su živjeli svećenici, a dio prostora koristio je Caritas.

„Dva svećenika su u redu i jedan od njih prebačen je u bolnicu“, poručili su iz nadbiskupije. Dosad je identificiran poginuli David Santos Muñoz (35), otac četvoro djece koji je ondje došao pomagati.

Prema CNN-u poginula je i 85-godišnja žena. Osmero ljudi je ozlijeđeno, od kojih je dvoje hospitalizirano.

Još se traga za laikom koji je u trenutku eksplozije bio sa svećenicima.

Mjesto eksplozije posjetio je madridski nadbiskup kardinal Carlos Osoro Sierra i poručio da moli za kršćansku zajednicu i žrtve.

Papa Franjo također je izrazio svoju blizinu. U telegramu koji je u njegovo ime državni tajnik kardinal Pietro Parolin poslao kardinalu Sierri, poručio je da moli Gospodina za milosrđe i vječni pokoj žrtava, kao i za njihove ranjene obitelji. Sveti Otac zazvao je i zagovor zaštitnice Madrida Gospe od Almudene te je udijelio svoj apostolski blagoslov „kao znak kršćanske nade u Uskrslog Gospodina“, prenijela je CNA.