Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa izrazio sućut i blizinu žrtvama požara na Kubi

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je brzojav sućuti u povodu požara kod naftnoga skladišta u Matanzasu na Kubi predsjedniku Kubanske biskupske konferencije i biskupu Holguína Emiliju Arangurenu Echeverriji, prenosi Vatican News.

U požaru i eksploziji kod naftnoga skladišta u Matanzasu, koji je 5. kolovoza uzrokovao grom, poginula je najmanje jedna osoba, više je od stotinu ozlijeđenih i trenutačno 17-ero nestalih osoba. Papa Franjo u brzojavu jamči svoju duhovnu blizinu kubanskome narodu i svim obiteljima žrtava.

Poruka, koju potpisuje Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, zaključena je molitvom da Gospodin podari pogođenima snagu u vrijeme boli te podrži napore gašenja požara i potrage za nestalima. Papa Franjo udjeljuje svoj apostolski blagoslov kao zalog nade u Uskrsloga Krista.

Grom je pogodio jedan od spremnika skladišta u petak 5. kolovoza. Trenutačno su dva spremnika, kapaciteta 50.000 kubičnih metara, zahvaćeni vatrom. Oko 1900 ljudi evakuirano je iz područja katastrofe u predgrađu Matanzasa, stotinjak kilometara istočno od glavnoga grada Havane.

Rizik od širenja požara i dalje je visok, a od jučer su se timovi stručnjaka iz Meksika i Venezuele pridružili lokalnim spasiocima. Kubanski predsjednik Miguel Diaz-Canel također je zahvalio na ponudi različitih vrsta pomoći primljenih od SAD-a, Rusije i susjednih zemalja.

Ključne riječi:
Kuba papa Franjo požar sućut