Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa pozvao brazilske novinare graditi mostove

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je poruku virtualnom skupu medijskih djelatnika u Brazilu protekloga vikenda, potaknuvši ih da jačaju nadu, solidarnost i dijalog u zemlji, prenosi agencija Kathpress.

Papinu poruku koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin pred oko 5600 sudionika Mutirão de Comunicação 2021. pročitao je predsjednik Brazilske biskupske konferencije biskup Walmor Oliveira de Azevedo. Papa je medijske djelatnike pozvao da budu znak nade i solidarnosti u brazilskome društvu i promiču komunikaciju koja gradi mostove, nastoji na dijalogu i nadilazi aporije.

Kršćanski komunikatori morali bi sami sebe smatrati oruđem pomirenja i jedinstva jer je to danas više nego ikada misija Crkve u Brazilu, poručio im je Papa, upozorivši novinare da se pritom moraju ostaviti podjela i razlika u mišljenjima.

Papa ih je također pozvao da razotkrivaju lažne vijesti i pohvalio njihove napore da pronađu nove putove za promicanje „uvažavanja čovjeka u komunikaciji“, što je bila tema toga novinarskoga skupa.